Εκπαιδευτική επίσκεψη στην «ΞΥΛΑΠΟΘΗΚΗ» του ΠΕΙΡΑΙΑ

 Tον εξαιρετικά φιλόξενο και μοντέρνο εκθεσιακό χώρο της Ξυλαποθήκης του Πειραιά, επί της Οδού Πύλης 8, στις Αστικές Πύλες της πόλης, επισκέφτηκε την Τετάρτη  17-4- 2019 το δ΄ εξάμηνο των τμημάτων «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του ΔΙΕΚ Νίκαιας.

Μέσα από την ομώνυμη έκθεση ο παλιός Πειραιάς, οι αστικές πύλες, τα τείχη και το σύστημα ύδρευσης  ήρθαν «στην επιφάνεια» και συνάντησαν τον νέο Πειραιά με έναν ξεχωριστό και βιωματικό τρόπο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό των καταρτιζομένων και της εκπαιδεύτριας κυρίας Ελένης Καρακατσάνη που τους συνόδευσε. Θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του εκθεσιακού χώρου και ιδιαίτερα στην αρχαιολόγο κυρία Εύη Πίνη για την θερμή υποδοχή και την εκπαιδευτική περιήγηση που μας προσέφερε.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία Ζαριφόπουλος Α.Ε.

Στις 19/03/2019 οι καταρτιζόμενοι των τμημάτων Δ1 και Δ2 της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ζαριφόπουλος Α.Ε.. του εδρεύει στην Ν.Ιωνία (Δωδεκανήσου 14). Η εταιρεία Ζαριφόπουλος Α.Ε. αντικείμενο τη μελέτη, εισαγωγή, προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων ασφαλείας έναντι κλοπής και ληστείας. πυρανίχνευσης και ανίχνευσης εκρηκτικών και τοξικών αερίων, κατάσβεσης και πυρόσβεσης, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και μεταφοράς εικόνας και τηλεμετρίας, ελέγχου πρόσβασης και ωρομέτρησης και ελέγχου διαχείρισης ενέργειας κτιρίων. Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα ασφαλείας, ελέγχου (access control), πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης, αυτοματισμού (BEMS) και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) σε 709 εγκαταστάσεις μουσείων και αρχαιολογικών χώρων απ ?άκρη σ ?άκρη της Ελληνικής επικράτειας. Μερικά από τα έργα του είναι η Ακρόπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Θέατρο.

Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες  τεχνολογίες στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και πυρανίχνευσης από έμπειρους εξειδικευμένους επιστήμονες. Μπόρεσαν για πρώτη φορά να έρθουν σε πραγματική επαφή με διάφορα είδη κεντρικών μονάδων ελέγχου, ανιχνευτών, σειρήνων, πληκτρολογίων και καμερών ασφαλείας τα οποία θα συναντήσουν στους μελλοντικούς χώρους εργασίας τους.

Επίσης η εταιρεία Ζαριφόπουλος Α.Ε. δώρισε στο ΔΙΕΚ Νίκαιας ένα ολοκληρωμένο σύστημα πυρανίχνευσης για εκπαιδευτικού λόγους.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Ζαριφόπουλος Α.Ε. για τη ζεστή φιλοξενεία και ιδιαίτερα τους κ. Γεώργιο Ζαριφόπουλο (Δ.Σ.), κ. Φωτεινή Ζαριφοπούλου (Νομικό Τμήμα), κ. Ιωάννη  Ρέλλο (Τμήμα Πωλήσεων) και κ. Εμμανούηλ Χατζηβάγια (Τεχνικό Τμήμα).