Έναρξη B΄Φάσης εγγραφών επιλαχόντων στα ΔΙΕΚ για το έτος 2020-2021

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής B’ φάσης υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.

Μπορείτε να κάνετε Είσοδο για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας!

Δείτε ΕΔΩ τις βάσεις εισαγωγής.

Η προθεσμία εγγραφών Β’ φάσης λήγει

την Παρασκευή 02-10-2020 στις 20:00 μ.μ.

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα https://diek.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας το  email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.

Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά συνθηματικού στο https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Α΄ΦΑΣΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

Σας ενημερώνουμε πως έχει παραταθεί η δυνατότητα εγγραφών Α? Φάσης στα Δ.ΙΕΚ εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας μέχρι και την Δευτέρα 28/9/2020 και ώρα 20:00 μ.μ.

Την Τρίτη 29/9/2020 θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εγγραφή των επιλαχόντων της Β? Φάσης.

Αποτελέσματα Α΄Φάσης επιλογής σπουδαστών ΔΙΕΚ για το έτος 2020-2021

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής Α’ φάσης υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας. 

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα     https://diek.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας το  email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.

 

 (Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά συνθηματικού στο      https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset )

 

Αποκλειστική Προθεσμία Εγγραφής των επιτυχόντων
από την Παρασκευή 18-09-2020 έως και την Πέμπτη 24-09-2020

ΩΡΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΝΙΚΑΙΑΣ 14.30 – 20.30

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τα επισυναπτόμενα αρχεία για τις Οδηγίες Εγγραφής  και τις Βάσεις Εισαγωγής.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΚ

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021,  μέχρι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 10:00 π.μ.

https://diek.it.minedu.gov.gr/

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020Β

Το Δ.ΙΕΚ Νίκαιας δέχεται αιτήσεις μετεγγραφών από καταρτιζομένους ΙΕΚ για το εξάμηνο 2020Β μέχρι και τις 20/9/2020, καθημερινά  από 15.30-19.30.

Η διαδικασία που ακολουθείται ορίζεται από το άρθρο 17 του Κανονισμού Λειτουργίας ΙΕΚ που υπάγονται στην  Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Άρθρο 17
Μετεγγραφές

 1. Καταρτιζόμενος σε ΙΕΚ που επιθυμεί μετεγγραφή σε άλλο ΙΕΚ, ιδιωτικό ή δημόσιο, δύναται να την πραγματοποιήσει από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 20η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Ο εκπαιδευόμενος υποβάλλει αίτηση στο ΙΕΚ που επιθυμεί να μετεγγραφεί προσκομίζοντας τον ατομικό του φάκελο, τον οποίο παραλαμβάνει μετά από αίτησή του από το ΙΕΚ που φοιτούσε, το οποίο υποχρεούται να του προσκομίσει γνήσιο αντίγραφο εντός αποκλειστικής ημερομηνίας πέντε (5) ημερών από την αίτησή του. Οι αιτήσεις μετεγγραφής εγκρίνονται ή απορρίπτονται από την Διοίκηση του ΙΕΚ υποδοχής, το αργότερο έως και την 25η Σεπτεμβρίου, ώστε όσοι δεν μετεγγραφούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους στο ΙΕΚ που φοιτούσαν.
 2. Προϋποθέσεις μετεγγραφών από Ιδιωτικό σε Δημόσιο ΙΕΚ είναι οι κάτωθι:
  α) το κατά κεφαλήν εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις εννιά (9.000 ?) χιλιάδες ευρώ,
  β) εξέταση δυνατότητας υποδοχής από το Δημόσιο ΙΕΚ.
 3. Μετεγγραφές καταρτιζομένων δύνανται να πραγματοποιούνται μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων φοίτησης του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης και πριν την έναρξη του εαρινού, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι όπως, λόγοι υγείας, αλλαγής τόπου διαμονής, μετεγκατάστασης σπουδαζόντων αδελφών κλπ. Ο εκπαιδευόμενος υποβάλλει αίτηση στο ΙΕΚ που επιθυμεί να μετεγγραφεί, προσκομίζοντας τον ατομικό του φάκελο τον οποίο παραλαμβάνει μετά από αίτησή του από το ΙΕΚ που φοιτούσε, το οποίο υποχρεούται να του προσκομίσει γνήσιο αντίγραφο εντός αποκλειστικής ημερομηνίας πέντε (5) ημερών από την αίτησή του. Οι αιτήσεις μετεγγραφής διαβιβάζονται, μαζί με την εισήγηση του Διευθυντή του ΙΕΚ στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο καταρτιζόμενος, στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και εγκρίνονται ή απορρίπτονται με απόφαση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.. Στις περιπτώσεις όπου η απόφαση μετεγγραφής δεν έχει εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης του εαρινού εξαμήνου κατάρτισης, ο εκπαιδευόμενος καταρτίζεται στο ΙΕΚ που είναι γραμμένος.
 4. Σε περίπτωση ανάκλησης της αδείας ιδιωτικού ΙΕΚ ή για οποιοδήποτε λόγο αδυναμίας παροχής υπηρεσιών στους σπουδαστές του και κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, με απόφαση του Γ.Γ.Δ.Β.Μ. τα όμορα δημόσια ΙΕΚ υποχρεούνται να μεταγράψουν όσους εκ των φοιτούντων το επιθυμούν και το δηλώσουν σε ειδική πρόσκληση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α΄ ΚΑΙ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη Γραμματεία του ΔΙΕΚ Νίκαιας για επαναπαρακολούθηση μαθημάτων καταρτιζομένων του ΔΙΕΚ Νίκαιας οι οποίοι υστέρησαν σε μαθήματα παλαιότερων Α΄ και Γ΄ εξαμήνων και υποχρεούνται σε επαναπαρακολούθηση αυτών.

Στο ΔΙΕΚ Νίκαιας κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο 2020Β θα λειτουργήσουν οι ακόλουθες ειδικότητες:

Α΄ Εξάμηνο:

 1. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
 2. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής.
 3. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού.
 4. Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας.
 5. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.
 6. Βοηθός Φαρμακείου.
 7. Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προιόντων (Marketing).
 8. Βοηθός Εργοθεραπείας.

Γ΄ Εξάμηνο

 1. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ.
 2. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής.
 3. Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας.
 4. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων.
 5. Βοηθός Φαρμακείου.
 6. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

 

Κατατάξεις αποφοίτων, καταρτιζομένων ΙΕΚ και αποφοίτων δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Έναρξη υποβολής αιτήσεων Κατάταξης (σε Γ΄ εξάμηνο).  

Σας ενημερώνουμε ότι  Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β? ΚΥΚΛΟΥ, Ε.Π.Λ., και απόφοιτοι ΙΕΚ μπορούν να καταταγούν κατά περίπτωση στο Γ? εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες. Η διαδικασία κατάταξης δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας  κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στο Ι.Ε.Κ. Νίκαιας.

Οι ειδικότητες Γ? εξαμήνου που παρέχει το Δ.Ι.Ε.Κ. Νίκαιας την περίοδο 2020-2021 στο χειμερινό εξάμηνο είναι οι εξής:

 1. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ.
 2. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής.
 3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων.
 4. Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας.
 5. Βοηθός Φαρμακείου.
 6. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.

Το Δ.ΙΕΚ Νίκαιας δέχεται αιτήσεις για κατατάξεις καθημερινά έως και την Τετάρτη 30/9/2020 από τις 15.30 έως τις 19.30. Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τον κανονισμό Λειτουργίας των Δ.ΙΕΚ (ΦΕΚ 1807 τεύχος Β?/2014) παράγραφος  3, άρθρο 2 Κεφάλαιο Α, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στο Γ? εξάμηνο σπουδών σε αποφοίτους ή καταρτιζόμενους ΙΕΚ και σε αποφοίτους δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Η διαδικασία που ακολουθείται έχει ως εξής:

«Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. είναι δυνατό να κατατάσσονται σε εξάμηνο κατάρτισης άλλης ειδικότητας της ίδιας Ομάδας Προσανατολισμού.

Οι απόφοιτοι που επιθυμούν κατάταξη, υποβάλλουν σχετική αίτηση και τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης στο ΙΕΚ που επιθυμούν να φοιτήσουν κατά την περίοδο εγγραφών. Η κατάταξη αποφοίτων γίνεται για συγκεκριμένη ειδικότητα, σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στους οδηγούς σπουδών και με απόφαση του Διευθυντή ΙΕΚ που έχουν αιτηθεί εγγραφή από κατάταξη. Οι απόφοιτοι και οι καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ, καθώς και οι απόφοιτοι άλλων δομών εκπαίδευσης ? κατάρτισης, δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες απαλλασσόμενοι από τα μαθήματα τα οποία ήδη έχουν διδαχθεί, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και ύστερα από έγκριση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. (άρθρο 47, παρ. 2 του ν. 4264/2014 (Α΄ 118)). Όπου δεν προβλέπονται κανόνες κατάταξης στα προγράμματα σπουδών, θα γίνεται εξέταση κατά περίπτωση από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.».

Δικαίωμα εγγραφής στο Γ? εξάμηνο σπουδών έχουν:

 1. Οι απόφοιτοι/καταρτιζόμενοι ΙΕΚ παλαιών ειδικοτήτων σε αντιστοιχισμένες από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.
 2. Οι απόφοιτοι/καταρτιζόμενοι ΙΕΚ σε συναφείς ειδικότητες των ΙΕΚ.
 3. Απόφοιτοι άλλων δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ).

Η διαδικασία που ακολουθείται κατά περίπτωση είναι η ακόλουθη:

 1. Κατατάξεις αποφοίτων και καταρτιζόμενων ΙΕΚ:

α. Συμπλήρωση αίτησης κατάταξης και υποβολή της στο ΙΕΚ που επιθυμούν να εγγραφούν.

β. Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ).

γ. Φωτοτυπία ΑΔΤ ή Διαβατηρίου.

δ. Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ.

δ. Επικυρωμένο αντίγραφο του ατομικού δελτίου καταρτιζομένου (καρτέλα καταρτιζομένου).

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΙΕΚ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΙΕΚ

Κατατάξεις πτυχιούχων ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β΄ ΚΥΚΛΟΥ, ΤΕΛ ΚΑΙ ΕΠΛ ΣΤΟ Γ΄ εξάμηνο σε συναφείς ειδικότητες των Δ.ΙΕΚ:

α. Συμπλήρωση αίτησης κατάταξης και υποβολή της στο ΙΕΚ που επιθυμούν να εγγραφούν.

β. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών (π.χ. πτυχίο ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ).

γ. Φωτοτυπία ΑΔΤ ή Διαβατηρίου.

δ. Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ

 

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ Δ.Ι.Ε.Κ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

 

Βασική προτεραιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική μεγέθυνση και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από τηνΤρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

 

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:

 https://diek.it.minedu.gov.gr

 

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

 

Καλή χρονιά σε όλους

 

Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2020Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://gsae.edu.gr/el/toppress/1642-anakoinosi-eidikot-diek-2020b

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β? ΚΥΚΛΟΥ, Ε.Π.Λ., μπορούν να καταταγούν κατά περίπτωση στο Γ? εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες. Η διαδικασία κατάταξης δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας  κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν Γ? εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι ειδικότητες Γ? εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. την περίοδο 2020-2021 στο χειμερινό εξάμηνο είναι ΕΔΩ