Δ.Ι.Ε.Κ. ΝΙΚΑΙΑΣ _ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2022Β

 1. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
 2. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
 3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
 4. ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 6. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
 7. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ (ΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
 8. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ
 9. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΔΙΕΚ ΝΙΚΑΙΑΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ_ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ _Β΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την Τρίτη 24/5/2022  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» Β΄ εξαμήνου με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας τους Τζώρτζου Αλεξάνδρας, ΠΕ11,  στο  πλαίσιο του μαθήματος «Φυσική Αγωγή –Αυτοάμυνα (Ε)»  στο αθλητικό σωματείο «Σπάρτακος» στην οδό Πέτρου Ράλλη 294 στη Νίκαια.

Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή κ. Σταματιάδη Άγγελο, ο οποίος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην αυτοάμυνα  από το Πανεπιστήμιο της Κίνας και  έδειξε στους καταρτιζόμενους βασικές λαβές ενώ παράλληλα τους εξήγησε τόσο τη Φιλοσοφία όσο και τη Νομοθεσία της Αυτοάμυνας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι κατόπιν σχετικών οδηγιών του ΥΠΑΙΘ, παλαιότεροι καταρτιζόμενοι, που ολοκλήρωσαν το Δ΄ Εξάμηνο κατάρτισης έως και το εαρινό εξάμηνο 2020Α, υποχρεούνται σε πρακτική άσκηση και δεν την έχουν ολοκληρώσει, θα πρέπει να το έχουν κάνει, το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Αυτό σημαίνει ότι η έναρξη της πρακτικής σας, θα πρέπει να γίνει μέχρι την 1/6/22 ή τις 15/6/22 το αργότερο, είτε πρόκειται για 8ωρη, είτε για 6ωρη απασχόληση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν ΔΕΝ ολοκληρωθεί η Πρακτική Άσκηση όπως έχετε υποχρέωση, θα χαθεί η διετής φοίτησή σας στο ΙΕΚ, (δηλαδή, θα διαγραφούν και τα 4 εξάμηνα).

Επίσης όσοι δεν έχουν πάρει ΒΕΚ και έχουν εκκρεμότητα με την κατάθεση των δικαιολογητικών τους για την ολοκλήρωση της πρακτικής τους (πχ Βιβλίο Πρακτικής κτλ), θα πρέπει να τα προσκομίσουν άμεσα στο ΙΕΚ, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης του ΒΕΚ τους και να μην χαθεί εξ ολοκλήρου η φοίτησή τους, σύμφωνα με την παραπάνω οδηγία του ΥΠΑΙΘ.

Παρακαλείσθε άμεσα για τις ενέργειες σας.

Για το λόγο αυτό και προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση σας μπορείτε να επικοινωνείτε για περαιτέρω ενημέρωση με το ΔΙΕΚ Νίκαιας στα 2104253345 και στο ieknikaias1@gmail.com

ΔΙΕΚ ΝΙΚΑΙΑΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ _ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑ Β_ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ

Στις 05/05/2022 η Ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» Β΄ εξαμήνου του ΔΙΕΚ Νίκαιας με την εκπαιδεύτρια τους Πτσή Ελισσάβετ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ποδολογικό κέντρο της κας Καψάλη Ελένης “Ηeadtofoottherapy” στο πλαίσιο του μαθήματος «Απεικόνιση και Ανάλυση Βάδισης».

Οι καταρτιζόμενες του ΔΙΕΚ Νίκαιας αποκόμισαν  πολλά οφέλη από την εκπαιδευτική επίσκεψη καθώς εμβάνθυναν τις γνώσεις τους στο πρακτικό κομμάτι του μαθήματος της απεικόνισης και ανάλυσης βάδισης. Κατά τη επίσκεψη στο κέντρο ποδολογίας έγινε επίδειξη της ανάλυσης βάδισης και του πελματογράφου.

Σκοπός ήταν να κατανοήσουν τη χρήση του πελματογαφήματος καθώς και της ανάλυσης της βάδισης.Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε μέτρηση των πιέσεων που δέχονται τα πέλματα του ανθρώπου στατικά και δυναμικά. Η μέτρηση αυτή αναλύθηκε στην οθόνη του υπολογιστή μέσα από το πρόγραμμα που περιέχει το πελματογράφημα και δόθηκαν πληροφορίες για το αν κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή ορθοτικών πελμάτων στα παπούτσια.  Αναφερθήκαμε στη σημασία του πελματογραφήματος, σε ποιες παθήσεις του ποδιού αφορά η μέτρηση και τελικά σε τι βοηθά τον ασθενή το πελματογράφημα και η ανάλυση της βάδισης.

Το τμήμα της Ποδολογίας Β’ εξαμήνου του ΔΙΕΚ Νίκαιας και η εκπαιδευτικός του μαθήματος «Ανάλυση και Απεικόνιση Βάδισης» Πτση Ελισσάβετ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την κ. Καψάλη Ελένη για τη φιλοξενία που μας παρείχε καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Η εκπαιδευτικός

Πτση Ελισσάβετ

Νέο Πρωτόκολλο COVID-19 στα ΔΙΕΚ (ΦΕΚ 2132/τ. Β’/30-04-2022)

Τα Δημόσια ΙΕΚ θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνα με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2132/τ. Β’/30-04-2022) .

ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής  μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτές  διενεργούν 1 Rapid Test την εβδομάδα με δικό τους κόστος, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τρίτη. (Ειδικά για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τετάρτη.)
 • Οι μη εμβολιασμένοι καταρτιζόμενοι δεν υποβάλλονται σε τακτικό υποχρεωτικό έλεγχο (Rapid Test).
 • Σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος ή στενής επαφής με επιβεβαιωμένα θετικό κρούσμα οφείλετε να ενημερώσετε τη Γραμματεία του ΙΕΚ και θα σας δοθούν οι σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων και διαχείρισης στενών επαφών του ΕΟΔΥ.