ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2022Β

Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες νεότερη ανακοίνωση για την συγκεκριμένη ημερομηνία Έναρξης των μαθημάτων του φθινοπωρινού εξαμήνου 2022Β στο Πειραματικό ΔΙΕΚ Νίκαιας.

Παρακαλούμε πολύ να μην στέλνετε ερωτήματα στο e-mail του Δ.ΙΕΚ Νίκαιας σχετικά με την έναρξη του εξαμήνου , αλλά να παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα εδώ : Πειραματικό Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Νίκαιας (sch.gr) και ταυτόχρονα να παρακολουθείτε καθημερινά τα emails σας γιατί θα σας σταλούν ειδικά μηνύματα για την ακριβή ημέρα και ώρα έναρξης καθώς και για την αίθουσα διδασκαλίας.

Μέχρι την έναρξη των μαθημάτων οι καταρτιζόμενοι & καταρτιζόμενες του Πειραματικού ΔΙΕΚ Νίκαιας θα πρέπει να μελετήσουν με πολύ προσοχή τον νέο επίσημο Κανονισμό των Δημόσιων ΙΕΚ : ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ.ΙΕΚ

ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022Β

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΑ 2022Β

  1. ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Α΄

2. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ Α΄

3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α΄

4. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ (ΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) Α1΄

5. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ (ΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) Α2΄

6. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Α΄

7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Α΄

8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ- WEB DESIGNER/DEVELOPER – VIDEO GAMES) Α΄

9. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Α΄

Γ ΕΞΑΜΗΝΑ 2022Β

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Γ΄

2. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ Γ΄

3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Γ΄

4. ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Γ΄

5. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Γ΄

6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Γ΄

7. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄

8. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Γ΄

9. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Γ΄

10. ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Γ΄

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ περιόδου Σεπτεμβρίου B’ φάσης.

Σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Αποτελέσματα επιλογής Β’ φάσης στα Δ.Ι.Ε.Κ.

27-09-2022 : Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ περιόδου Σεπτεμβρίου B’ φάσης.

Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες B’ φάσης στα Δημόσια ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ ξεκινούν την Τρίτη 27-09-2022 και λήγουν την Πέμπτη 29-09-2022.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προσέλευσης των επιτυχόντων στα Δημόσια ΙΕΚ, μπορείτε να απευθύνεστε στις γραμματείες των ΙΕΚ. Δείτε τα στοιχεία αυτά ανά ΔΙΕΚ στο μενού Χρήσιμα -> Επικοινωνία με τα ΔΙΕΚ.

Διαβάστε τις οδηγίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των επιτυχόντων.

Οι υποψήφιοι που έχουν εγγραφεί με το παράλληλο μηχανογραφικό και επιθυμούν να εγγραφούν στο νέο ΔΙΕΚ επιτυχίας τους, θα πρέπει να φροντίσουν εμπρόθεσμα να κάνουν πρώτα διαγραφή της προηγούμενης εγγραφής τους. Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους!

Αποτελέσματα Επιλογής Επιτυχόντων Α΄ φάσης στα Δ.Ι.Ε.Κ. – Σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

16-09-2022 : Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ περιόδου Σεπτεμβρίου.

Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες στα Δημόσια ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ ξεκινούν την Παρασκευή 16-09-2022 και λήγουν την Πέμπτη 22-09-2022.
Το Πειραματικό ΔΙΕΚ Νίκαιας θα εξυπηρετεί το κοινό κατά τις ώρες 14.00 – 20.00.

Διαβάστε τις οδηγίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των επιτυχόντων.

Οι υποψήφιοι που έχουν εγγραφεί με το παράλληλο μηχανογραφικό και επιθυμούν να εγγραφούν στο νέο ΔΙΕΚ επιτυχίας τους, θα πρέπει να φροντίσουν εμπρόθεσμα να κάνουν πρώτα διαγραφή της προηγούμενης εγγραφής τους. Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους!

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων (Β’ Φάση)

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΕΚ

Σας ενημερώνουμε ότι, είναι σε ισχύ η απόφαση Αριθμ. Z1/127000 (Φ.Ε.Κ. τ.Β’ 4715/12-10-2021) που αφορά στη διευκόλυνση των μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των καταρτιζόμενων των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.).

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή προβλέπεται:

Χορήγηση δελτίου ειδικού εισιτηρίου σε καταρτιζόμενους που έχουν ηλικία έως 22 ετών και δεν εμπίπτουν σε άλλη κατηγορία που παρέχει δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο ή με πλήρη απαλλαγή, για την οποία να είναι σε ισχύ ανάλογη κοινή υπουργική απόφαση.

Για τους καταρτιζόμενους των δημοσίων Ι.Ε.Κ. και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών χορήγησης του δελτίου ειδικού εισιτηρίου θα γίνεται δεκτή μέχρι 30 Νοεμβρίου κάθε έτους η εκτύπωση της βεβαίωσης εγγραφής στο ΙΕΚ.

Τα ανώτατα όρια κομίστρου των δικαιούχων δελτίου ειδικού εισιτηρίου των καταρτιζομένων Ι.Ε.Κ. διαμορφώνονται ως εξής:
α) Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει το δημόσιο Ι.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος.
β) Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα του δημοσίου Ι.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.
γ) Στο 50% κατ’ ανώτατο όριο επί της τιμής του κανονικού κομίστρου στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα του δημοσίου Ι.Ε.Κ. που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Ισχύς του μειωμένου εισιτηρίου

Το δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου για τους καταρτιζόμενους των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. ισχύει στη χρονική διάρκεια των τεσσάρων εξαμήνων κατάρτισης και στα χρονικά διαστήματα διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης και μέχρι να αποκτήσει την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) ή την απώλεια της ιδιότητας του καταρτιζόμενου για οποιοδήποτε λόγο.
Το δικαίωμα στο ανώτατο όριο κομίστρου διακόπτεται όταν ο δικαιούχος:
α) Στρατευθεί και για όσο διάστημα διαρκεί η στράτευσή του ή
β) αναστείλει ή διακόψει τις σπουδές του.