2022Β – “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” Γ’ Εξαμήνου – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” Γ’ Εξαμήνου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Προσχολικό Κέντρο Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι καταρτιζόμενες/-οι την προσέγγιση Montessori που εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο κέντρο και να διευρύνουν την αντίληψή τους σχετικά με την οργάνωση του χώρου που απαιτεί μια τέτοια παιδαγωγική προσέγγιση.

Οι καταρτιζόμενες/-οι ενημερώθηκαν για τον σκοπό του Προσχολικού Κέντρου, να παρέχει δηλαδή προσχολική αγωγή, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες αντιλήψεις, να στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών στο νοητικό, σωματικό και κοινωνικο-συναισθηματικό τομέα καθώς και να συνεργάζεται, να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους γονείς/κηδεμόνες σε θέματα αγωγής των παιδιών τους.

2022Β – “Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής” Γ’ Εξαμήνου – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής” Γ’ Εξαμήνου επισκέφθηκαν, στα πλαίσια του μαθήματος “Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα”, το Κέντρο Ποδολογίας Ξεθάλη – Μπουτσίου, όπου και ενημερώθηκαν για τα μηχανήματα, τα εργαλεία και τον εξοπλισμό ενός ποδολογικού κένρου και παρακολούθησαν την εργασία των υπευθύνων σε πραγματικές συνθήκες.

Οι καταρτιζόμενες/-οι είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σύσταση και τις ιδιότητες των φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, να δουν σε πραγματικές συνθήκες μεθόδους και διαδικασίες θεραπευτικής και αισθητικής φροντίδας των άκρων,
καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής με σύγχρονες μεθόδους και εξειδικευμένες τεχνικές.

Πλην αυτών δόθηκε έμφαση στο χειρισμό με ακρίβεια και άνεση του απαιτούμενου κάθε φορά τεχνολογικού εξοπλισμού και ευαισθητοποιήθηκαν στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό χώρο, βάσει των κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας.

2022Β – “Τουριστικός Συνοδός” Γ’ Εξαμήνου – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Λογότυπο Athens International Tourism Expo

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Τουριστικός Συνοδός” Γ’ Εξαμήνου επισκέφθηκαν τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 2022 “Athens International Tourism & Culture Expo” στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι καταρτιζόμενες/-οι ενημερώθηκαν για την τουριστική πολιτική και τον τουριστικό σχεδιασμό διεθνών προορισμών καθώς και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικότερα, στα πλαίσια του μαθήματος “Τουριστική Γεωγραφία” ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα των υπολοίπων μεσογειακών χωρών – τουριστικών προορισμών.

Επίσης γνώρισαν τις αρχές και το σχεδιασμό σε επιμέρους τομείς, όπως:

  • Εισερχόμενος τουρισμός
  • Διαδικτυακός τουρισμός
  • Εναλλακτικός τουρισμός
  • Γαστρονομικός τουρισμός
  • Πολιτιστικός τουρισμός

2022Β – “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου παρακολούθησαν στα πλαίσια του μαθήματος “Δημιουργικότητα και Εργοθεραπεία”, στις 2 Δεκεμβρίου 2022, την παράσταση “Πιο δυνατός και απ’ τον Σούπερμαν”, στο Σύγχρονο θέατρο. 

Η παράσταση, περιγράφει τη ζωή του Άρη, ενός παιδιού με κινητική αναπηρία, και πληροφορεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του. Ο Αρης μετακομίζει με τη μητέρα του και την αδελφή του σε ένα άλλο σπίτι και μια νέα γειτονιά, στην οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί. Έρχεται αντιμέτωπος με τις προκαταλήψεις, τον οίκτο και κοινωνικά στερεότυπα των συνανθρώπων του και μπλέκει σε περιπέτειες, αναζητώντας ίση αντιμετώπιση και δικαιώματα με τους συνομηλίκους του.  

Η ιστορία, που εξελίσσεται με χιούμορ και σε ανάλαφρο ύφος, ενημερώνει το κοινό για τα ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα άτομα με αναπηρία και μεταδίδει μηνύματα ισότητας, τα οποία μπορούν να γίνουν κατανοητά από μικρούς και μεγάλους. 

Οι σπουδαστές/-στριες του τμήματος ασκώντας την ενσυναίσθησή τους ήρθαν σε επαφή με έναν έμμεσα βιωματικό τρόπο με τις δυσκολίες της καθημερινότητας του πρωταγωνιστή και αντιλήφθηκαν την αξία των αρχών που πρεσβεύει η επιστήμη της Εργοθεραπείας σχετικά με το δικαίωμα στην βέλτιστη ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων, το δικαίωμα στην ισότιμη καθολική προσβασιμότητα καθώς και στην παροχή ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις.  

2022Β – “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου πραγματοποίησαν το Δεκέμβριο 2022 και τον Ιανουάριο 2023 δύο επισκέψεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠ ΜΕΑ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Οι καταρτιζόμενοι/-ες είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά με τον ειδικό πληθυσμό της κύριας απασχόλησης τους και να συναναστραφούν, να αλληλεπιδράσουν και να απασχολήσουν ολιγόωρα τα παιδιά της δομής.
Οι υπεύθυνοι της δομής και ο εργοθεραπευτής παρουσίασαν την συμβολή και τις στοχοθεσίες ενός ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε πρωινό πρόγραμμα παρέμβασης, αναφέρθηκαν στον τρόπο παρέμβασης και τους θεραπευτικούς στόχους.

2022Β – “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος “Πρακτική Άσκηση” στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.

Στον παραπάνω χώρο επισκέφθηκαν την έκθεση «Kintsugi ή Μαζεί. Η Σπασμένη Λέξη». Πρόκειται για την τέχνη που συνδέει δύο διαφορετικά υλικά, τον πηλό (απλό και καθημερινό υλικό, άμεσο και κοινό) και τον χρυσό (ένα υλικό σπάνιο και ακριβό). Είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και προβληματισμού της έννοιας της διαφορετικότητας.

Οι καταρτιζόμενοι/-ες ήρθαν σε επαφή με την προσπάθεια της τέχνης να πληροφορήσει το ευρύτερο κοινό για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο ως διαφορετικό. Όλοι μέσα μας έχουμε«χρυσό» και «πηλό» που συνθέτουν μια ιδιαίτερη και μοναδική προσωπικότητα άξια θαυμασμού.

2022Β – “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου πραγματοποίησαν στα πλαίσια του μαθημάτων “Ειδικές Θεραπευτικές Τεχνικές” και “Αξιολόγηση στην Εργοθεραπεία” εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μύρτιλλο Καφέ, μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ειδικού Σκοπού, Ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας, η οποία από τον Οκτώβριο 2013 λειτουργεί ως cafe – πολυχώρος Λόγου/Τέχνης, και αποτελεί μια καινοτόμο αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα.

Οι καταρτιζόμενες/-οι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ΑμΕΑ που εκπαιδεύονται σε εργασιακές δεξιότητες και εργάζονται σε συνθήκες προστατευμένης εργασίας, να κάνουν διάλογο και να θέσουν απορίες και ερωτήματα σε εργαζόμενους της δομής και στους υπεύθυνους του χώρου.

2022Β – “Βοηθός Φυσικοθεραπείας” Γ΄ Εξαμήνου – Παρακολούθηση Συνεδρίου

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Βοηθός Φυσικοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου, στα πλαίσια του μαθήματος “Αρχές Μάλαξης”, παρακολούθησαν το Συνέδριο του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας (ΣΕΜΜΑ) στις 05/11/2022.

Ενημερώθηκαν για τα νέα θεραπευτικά δεδομένα σχετικά με τη μάλαξη στα βρέφη, τη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στα πρόωρα νεογνά και τη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση στη γυναικολογία – μαιευτική.

2022B – “Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ” Α’ & Γ’ Εξαμήνου – Παρακολούθηση Σεμιναρίου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ C MARSO
Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον χώρο της εταιρίας C MARSO. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι καταρτιζόμενες/-οι του Α’ και Γ’ Εξαμήνου της ειδικότητας “Ειδικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ”. Εκεί μας υποδέχτηκε η κα Μαριέττα Σερπετίνη, η οποία εισηγήθηκε και της παρουσίασης στην οποία συμμετείχαν οι καταρτιζόμενες/οι.
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τεχνική του ξηρού μανικιούρ με τη χρήση τροχού περιποίησης νυχιών, την εφαρμογή ημιμόνιμου βερνικιού easy off, νέας τεχνοτροπίας η οποία έχει και εύκολη αφαίρεση. Επίσης πραγματοποιήθηκε επέκταση φυσικού νυχιού με φόρμα με την χρήση vitamin gel, το οποίο βοηθά στην θρέψη του νυχιού και την ενδυνάμωσή του και είναι κατάλληλο και για περιπτώσεις ονυχοφαγίας.
Τέλος και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόστηκε διακόσμηση των νυχιών, 3D nail art, με την χρήση φύλλων χρυσού, στρας και διάφορων άλλων υλικών. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης επιλύθηκαν πολλές απορίες που είχαν οι σπουδαστές πάνω σε αυτά που διαδραματίστηκαν κατά την παρουσίαση, αλλά και γενικότερα σε ό,τι αφορούσε την αισθητική άκρων, καθώς επίσης υπήρξε και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της κας Σερπετίνη και των σπουδαστών.
Τέλος η εταιρεία C MARSO έδωσε την ευκαιρία στις/στους καταρτιζόμενες/-ους να γνωρίσουν τα προϊόντα της κάνοντας τους φοβερές προσφορές για να μπορέσουν να τα αποκτήσουν.

2022Β – “Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας” Γ΄ Εξαμήνου – Παρακολούθηση Σεμιναρίου

Στις 10 Δεκεμβρίου 2022 οι καταρτιζόμενοι/-ες της ειδικότητας “Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας” Γ΄ Εξαμήνου παρακολούθησαν διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων στην προώθηση προϊόντων στα πλαίσια του μαθήματος “Κοινωνικά Δίκτυα”.

Το σεμινάριο διεξήχθη εξ αποστάσεως από την Υπεύθυνη του Τμήματος Ψηφιακού Marketing της εταιρείας JWT Spot, εταρείας που συνεργάζεται και έχει την ευθύνη των λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα μεγάλων επιχειρήσεων (Vodafone, Media Markt κ.α.).

Οι καταρτιζόμενοι/-ες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε θέματα που σχετίζονται με τα Κοινωνικά Δίκτυα και στο τέλος της παρουσίασης να διατυπώσουν απορίες και ερωτήματα.