2023Β – “Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου” Γ’ Εξαμήνου – εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ε.Ο.Δ.Α.

Την Παρασκευή 10/11/2023 στα πλαίσια του μαθήματος «Τεχνικές Επικοινωνίας στη Λήψη Επείγουσας Κλήσης» της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» Γ’ Εξαμήνου του Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Νίκαιας πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη, συνοδεία των εκπαιδευτών κκ Αναστάσιο Ψυλλάκη και Αριστείδη Τζίμα, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής (Ε.Ο.Δ.Α.) (Δημοκρατίας 59, Παλαιό Φάληρο).

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των καταρτιζόμενων από στελέχη του ανωτέρω Φορέα σε ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τον ρόλο της επικοινωνίας στο πεδίο της διάσωσηςκαι η εξοικείωση με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό, όσο και γενικότερα για το ρόλο του διασώστη και τις δράσεις της Ε.Ο.Δ.Α.

Κατά την επίσκεψη μας στις εγκαταστάσεις οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή, τη λειτουργία και τις δράσεις της Ε.Ο.Δ.Α. όπως επίσης και για τα πεδία συνεργασίας που αυτή αναπτύσσει. Μέλη του συλλόγου μας ξενάγησαν στο κέντρο επιχειρήσεων και έγινε ενημέρωση για το πλαίσιο επικοινωνίας και τον σχετικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για το σκοπό της. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον σχετικό εξοπλισμό που αξιοποιείται από την Ε.Ο.Δ.Α. στο πεδίο της διάσωσης.