2023Β – “Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου” Γ’ Εξαμήνου – εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ε.Δ.Ο.Κ.

Την Παρασκευή 08/12/2023 στα πλαίσια του μαθήματος «Τεχνικές Επικοινωνίας στη Λήψη Επείγουσας Κλήσης» της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», Γ’ Εξαμήνου του Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Νίκαιας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη, συνοδεία των εκπαιδευτών κκ Αναστάσιο Ψυλλάκη και Αριστείδη Τζίμα, στις εγκαταστάσεις της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) (Σήστου 7 & Παρασκευοπούλου, Νίκαια).

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των καταρτιζόμενων από στελέχη του ανωτέρω Φορέα για ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τον ρόλο της επικοινωνίας στο πεδίο της διάσωσηςκαι η εξοικείωση με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό και τις δράσεις της Ε.Δ.Ο.Κ.

Κατά την επίσκεψη μας στις εγκαταστάσεις οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή, τη λειτουργία και τις δράσεις της Ε.Δ.Ο.Κ.. Η κα Λογοθέτη, που είναι μέλος του συλλόγου, μας ενημέρωσε για τους τρόπους επικοινωνίας στο πεδίο που χρησιμοποιεί η ομάδα και μας παρουσίασε τεχνικές διάσωσης και πρώτων βοηθειών. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον σχετικό εξοπλισμό που αξιοποιείται από την Ε.Δ.Ο.Κ. στο πεδίο της διάσωσης.