2022Β – “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου – Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Βοηθός Εργοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου παρακολούθησαν στα πλαίσια του μαθήματος “Δημιουργικότητα και Εργοθεραπεία”, στις 2 Δεκεμβρίου 2022, την παράσταση “Πιο δυνατός και απ’ τον Σούπερμαν”, στο Σύγχρονο θέατρο. 

Η παράσταση, περιγράφει τη ζωή του Άρη, ενός παιδιού με κινητική αναπηρία, και πληροφορεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του. Ο Αρης μετακομίζει με τη μητέρα του και την αδελφή του σε ένα άλλο σπίτι και μια νέα γειτονιά, στην οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί. Έρχεται αντιμέτωπος με τις προκαταλήψεις, τον οίκτο και κοινωνικά στερεότυπα των συνανθρώπων του και μπλέκει σε περιπέτειες, αναζητώντας ίση αντιμετώπιση και δικαιώματα με τους συνομηλίκους του.  

Η ιστορία, που εξελίσσεται με χιούμορ και σε ανάλαφρο ύφος, ενημερώνει το κοινό για τα ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα άτομα με αναπηρία και μεταδίδει μηνύματα ισότητας, τα οποία μπορούν να γίνουν κατανοητά από μικρούς και μεγάλους. 

Οι σπουδαστές/-στριες του τμήματος ασκώντας την ενσυναίσθησή τους ήρθαν σε επαφή με έναν έμμεσα βιωματικό τρόπο με τις δυσκολίες της καθημερινότητας του πρωταγωνιστή και αντιλήφθηκαν την αξία των αρχών που πρεσβεύει η επιστήμη της Εργοθεραπείας σχετικά με το δικαίωμα στην βέλτιστη ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων, το δικαίωμα στην ισότιμη καθολική προσβασιμότητα καθώς και στην παροχή ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις.