2023Β – “Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας” Γ’ Εξαμήνου – εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα (Γ’ εξαμήνου) πραγματοποίησαν επίσκεψη στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρακολουθήσουν το μάθημα Βασικές Έννοιες της Επικοινωνίας, το οποίο διδάσκει ο Δρ. Θοδωρής Δεληγιάννης, υπό την επιστημονική υπευθυνότητα του κου Πέτρου Ζούνη.

Το συγκεκριμένο μάθημα χωριζόταν σε δύο ενότητες. Η πρώτη αφορούσε την ανάλυση της εικόνας στο σύγχρονο πολιτισμό. Δόθηκε βάση σε έννοιες όπως η γραμματική του μέσου, η τυπογραφία και η εξέλιξη της επικοινωνίας. Η δεύτερη ενότητα είχε στο επίκεντρό της θέματα της επικαιρότητας, την ιδεολογία του καταναλωτισμού και το πώς επηρεάζει τις επιλογές των καταναλωτών.

Οι εκπαιδευόμενοι/-ες επέδειξαν εξαιρετική πειθαρχία και βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το μάθημα και ανταποκρίθηκαν στο ακαδημαϊκό πλαίσιο του μαθήματος αρκετά καλά. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάλεξη και τα γνωστικά αντικείμενα που τέθηκαν επί τάπητος.