Νέο Πρωτόκολλο COVID-19 στα ΔΙΕΚ (ΦΕΚ 2132/τ. Β’/30-04-2022)

Τα Δημόσια ΙΕΚ θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνα με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2132/τ. Β’/30-04-2022) .

ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ

  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής  μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτές  διενεργούν 1 Rapid Test την εβδομάδα με δικό τους κόστος, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τρίτη. (Ειδικά για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τετάρτη.)
  • Οι μη εμβολιασμένοι καταρτιζόμενοι δεν υποβάλλονται σε τακτικό υποχρεωτικό έλεγχο (Rapid Test).
  • Σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος ή στενής επαφής με επιβεβαιωμένα θετικό κρούσμα οφείλετε να ενημερώσετε τη Γραμματεία του ΙΕΚ και θα σας δοθούν οι σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων και διαχείρισης στενών επαφών του ΕΟΔΥ.