2022Β – “Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας” Γ’ Εξαμήνου- Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην εταιρεία V+O

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας “Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας” Γ΄ Εξαμήνου του Πειραματικού ΔΙΕΚ Νίκαιας, στα γραφεία της εταιρείας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων V+O Greece.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από σημαίνοντα στελέχη της V+O για τον τρόπο λειτουργίας μιας επιτυχημένης εταιρείας του κλάδου της επικοινωνίας, καθώς και να αποκτήσουν μια πρώτη γνώση με την καθημερινότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Μουρδουκούτας, Business Unit Director – New  Business  &  Corporate  Affairs, παρουσίασε το εταιρικό προφίλ της V+O Greece και ανέλυσε τη στρατηγική σκέψη και μεθοδολογία που διέπει όλες τις δράσεις και τις δραστηριότητες της εταιρείας, δίνοντας έμφαση στις νέες τάσεις αλλά και τα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που είναι απαραίτητα σε έναν ταχέως εξελισσόμενο κλάδο.  

Στη συνέχεια, η κα Ρία Ψούχλα, Business Unit Director της V+O, παρουσίασε βραβευμένα case studies της V+O, επισημαίνοντας την ανάγκη ολιστικής προσέγγισης αλλά και δημιουργικότητας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Ειδικότερα, έκανε αναφορά στο διεθνώς βραβευμένο project «The Hellinikon», όπου η V+O, ως στρατηγικός συνεργάτης της Lamda Development, σχεδιάζει και υλοποιεί τις επικοινωνιακές ενέργειες για ένα από τα μεγαλύτερα urban development projects της Ευρώπης.

Η κα. Βάγια Σκανδάλη, Director στη V+O,  μίλησε στους καταρτιζόμενους μέσα από την οπτική της εργασιακής της εμπειρίας, με πρακτικά παραδείγματα για τα καθημερινά tasks ενός τμήματος δημοσίων σχέσεων. Ειδικότερα, ανέλυσε τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες των συντελεστών, τα πιθανά εμπόδια που οι επαγγελματίες του χώρου καλούνται να αντιμετωπίσουν, αλλά και τις λύσεις που πρέπει να προσφέρουν.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των σπουδαστών και συζήτηση με τους experts  της  V+O  Greece γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της στρατηγικής επικοινωνίας.

Τέλος, οι φοιτητές του δημοσίου ΙΕΚ Νίκαιας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας V+O Greece, συνομίλησαν με τους αρμόδιους των διαφόρων τμημάτων και διεύρυναν τις εμπειρίες τους στο αντικείμενο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων.