2022Β – “Τουριστικός Συνοδός” Γ΄ Εξαμήνου – Παρακολούθηση Σεμιναρίου Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑ)

Στις 22 Ιανουρίου 2023 οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας “Τουριστικός Συνοδός” Γ΄ Εξαμήνου, στα πλαίσια του μαθήματος “Υγιεινή – Παροχή Πρώτων Βοηθειών” παρακολούθησαν το πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ERC) σεμινάριο “Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS-AED) της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑ).

Οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύτηκαν ενεργά (hands on) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ERC στις δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή με το βοήθεια σεναρίων, προπλασμάτων και απινιδωτών. Εξασκήθηκαν στην υποστήριξη θυμάτων καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, ατόμων χωρίς αισθήσεις και θυμάτων πνιγμονής.

Τέλος οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αξιολογηθούν και να λάβουν το πιστοποιητικό BLS Provider τριετούς διάρκειας, αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.