2022Β – Βοηθοί Φυσικοθεραπείας Γ’ Εξαμήνου – Εκπ/κή Επίσκεψη σε Φυσικοθεραπευτήριο

08/12/2022

Οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Βοηθός Φυσικοθεραπείας” Γ’ Εξαμήνου στα πλαίσια των μαθημάτων “Αρχές Εφαρμογής Φυσικών Μέσων” και “Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα”πραγματοποιήσαν με τους εκπαιδευτές τους εκπαιδευτική επίσκεψη στο φυσικοθεραπευτήριο PhysioAnosis.

Οι καταρτιζόμενες/-οι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διάταξη του θεραπευτικού εξοπλισμού, την ειδική λειτουργία των συσκευών φυσικών μέσων, να γνωρίσουν τις ενδείξεις και αντενδείξεις των φυσικών μέσων σε πραγματικούς ασθενείς που υπόκεινται σε θεραπεία και να ενημερωθούν για τις παραλλαγές και προσαρμογές στη χρήση των φυσικών μέσων.

Η επίσκεψη περιλάμβανε παρακολούθηση θεραπευτικών συνεδριών σε πραγματικούς ασθενείς με μυοσκελετικές, ρευματολογικές και νευρολογικές παθήσεις ή τραυματισμούς. 

Την παρακολούθηση των συνεδριών ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του χώρου σχετικά με τις λεπτομέρειες της θεραπευτικής προσέγγισης, τα μηχανηματα φυσικοθεραπείας και τις ιδιαιτερότητες των ασθενών σε ό,τι αφορά τη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση. 

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση μετά την παρακολούθηση των θεραπευτικών συνεδριών