2022Β – Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων Α’ – Γ’ Εξαμήνου – Εκπ/κή Επίσκεψη Στη Βρεφική-Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

02 και 13/12/2022

Οι καταρτιζόμενες/-οι των δύο τμημάτων της ειδικότητας “Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων” πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Βρεφική – Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθήνας στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό. Το Α΄εξάμηνο επισκέφθηκε το χώρο στις 13/12/22 στα πλαίσια του μαθήματος “Στοιχεία Βρεφοκομίας Ι”, ενώ το Γ΄εξάμηνο στις 02/12/22 στα πλαίσια του μαθήματος “Στοιχεία Οργάνωσης Βρεφονηπιακού Σταθμού”.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι καταρτιζόμενες/-οι το καλό βρεφικό και παιδικό βιβλίο, να μάθουν τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί με τις ομάδες των μικρών παιδιών και να αναπτύξουν κριτήρια επιλογής καλών βρεφικών και παιδικών βιβλίων.

Έγινε ενημέρωση από τους υπεύθυνους του χώρου και στη συνέχεια οι καταρτιζόμενες/-οι περιηγήθηκαν στο χώρο, είδαν τα βιβλία, ρώτησαν την υπεύθυνη για τη χρήση συγκεκριμένων βιβλίων που τους ενδιέφεραν, φωτογράφησαν βιβλία τα οποία για κάποιο λόγο τους έκαναν εντύπωση. Οι φωτογραφίες τους αυτές και τα αντίστοιχα σχόλιά τους έγιναν αντικείμενο επεξεργασίας στο επόμενο μάθημά τους στο ΔΙΕΚ. Στο μάθημα δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία παιδαγωγικής γωνιάς για το βιβλίο στο Βρεφικό – Παιδικό Σταθμό.