2022Β – “Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ” Α΄ Εξαμήνου – Σεμινάριο μακιγιάζ

Την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του πειραματικού ΔΙΕΚ Νίκαιας από την εταιρία SKIN4SIN. Η υπεύθυνη της εταιρίας, κυρία Ελένη Γαμβριά Δασκαλάκη, παρέθεσε σεμινάριο μακιγιάζ στις/στους καταρτιζόμενες/-ους Α΄ Εξαμήνου της ειδικότητας “Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ”.

Αρχικά οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν τα καινοτόμα προϊόντα ντεμακιγιάζ της εταιρίας, τα οποία περιέχουν αλόη, χαμομήλι και χαβιάρι και καταπραΰνουν και ενυδατώνουν πρόσωπο.

Έπειτα έγινε η επίδειξη ενός μακιγιάζ μπαλαντέρ, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί από το πρωί έως το βράδυ. Χρησιμοποιήθηκε σαν κρέμα βάση η matcream, κατάλληλη και για λιπαρά-ακνεϊκά δέρματα, καθώς αφήνει την αίσθηση πούδρας και δεν επιβαρύνει το δέρμα. Αντί για μεικάπ τοποθετήθηκε το primercanvas με χρώμα που προσφέρει έξτρα κάλυψη και περιέχει υαλουρινικό οξύ που γεμίζει τις ρυτίδες και βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος όπου το κάνει επίσης κατάλληλο για ακνεϊκά και δέρματα με ουλές. Οι φωτοσκιάσεις έγιναν με τερακότα και οι λάμψεις με γκλίτερ ρουζ, για να μην επιβαρύνουμε την επιδερμίδα. Οι σκιές ματιών περιέχουν χαβιάρι για καλύτερη εφαρμογή και αποτέλεσμα διαρκείας. Τέλος χρησιμοποιήθηκε περίγραμμα χειλιών και ματ κραγιόν με τζίντζερ για έξτρα όγκο στα χείλη και λιπγκλος για λίγη λάμψη και ενυδάτωση.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης επιλύθηκαν πολλές απορίες που είχαν οι σπουδαστές σχετικά με όσα ειπώθηκαν κατά την παρουσίαση, αλλά και γενικότερα σε ό,τι αφορούσε το μακιγιάζ αλλά και τα προϊόντα προσώπου της εταιρίας, καθώς επίσης υπήρξε και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της κα Ελένης και των σπουδαστών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία SKIN4SIN και την κυρία Γαμβριά για την χορηγία που έκανε στο ΙΕΚ μας αφήνοντας όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρουσίαση, για να τα δοκιμάσουν οι σπουδαστές, καθώς και για τις φοβερές προσφορές σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας για να μπορέσουν να τα αποκτήσουν.