2022Β – “Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας” – Εκπ/κή Επίσκεψη στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, οι καταρτιζόμενες/-οι της ειδικότητας “Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας” Α΄ Εξαμήνου στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» πραγματοποίησαν επίσκεψη στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρακολουθήσουν το μάθημα «Προπαγάνδα και ΜΜΕ», το οποίο διδάσκει ο εκπαιδευτής κος Ταστσόγλου Μιχαήλ και σχετίζεται με το γενικότερο αντικείμενο των σπουδών τους.

Το συγκεκριμένο μάθημα χωριζόταν σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αφορούσε την ανάλυση του μοντέλου προπαγάνδας του Τσόμσκι και του τρόπου που κατασκευάζεται η συναίνεση στις σύγχρονες κοινωνίες, αλλά και άσκηση σε ομάδες. Οι ομάδες ήταν μεικτές (φοιτητές/φοιτήτριες και καταρτιζόμενοι/-ες μαζί), ενώ σε δύο από τις τέσσερις ομάδες ορίστηκαν ως αρχηγοί καταρτιζόμενες του ΙΕΚ.

Η δεύτερη περιελάμβανε ανάλυση της προπαγάνδας και των χρωμάτων της. Για αυτό το λόγο είχε προηγηθεί μία εισαγωγή στο μάθημα Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα στις 3 Νοεμβρίου του 2022. Η δεύτερη ενότητα ολοκληρώθηκε με συζήτηση.

Η τελευταία ενότητα του μαθήματος αφορούσε το σχεδιασμό διαφημιστικής καμπάνιας, ενότητα, η οποία σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο κατάρτισης των εκπαιδευομένων.

Ακολούθησε συζήτηση και ανατροφοδότηση σχετικά με το αντικείμενο του μαθήματος , τις ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές που αξιοποιήθηκαν  αλλά και με την  εμπειρία που αποκόμισαν από την επίσκεψη και τη διάδρασή τους με τους φοιτητές του  τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.